Golden, Canada

Emerald Lake en opnieuw de Icefields Parkway

11 september 2017 - Golden, Canada

Vandaag staat het Emerald Lake op mijn programma om mee te starten. Het meer ligt langs de Trans Canada Highway (Hwy 1) van Golden naar Lake Louise. Om alle Chinezen voor te zijn en om het meer in alle rust aan te treffen voor mooie foto's, sta ik weer vroeg op en vertrek bijtijds naar het meer. Het is heerlijk rustig op de weg en na een uurtje kom ik bij het meer waar nog maar weinig mensen zijn. De zon komt nét over de bergen en belicht de westelijke oever met haar eerste zonnestralen.
Emerald LakeHet is 0 (!) graden en er hangen nog flarden mist boven het meer. Ik maak mijn eerste foto's en loop verder langs de rechter oever van het meer waar ik meerdere foto's maak met verschillende technieken en filters. De zon klimt al hoger en het meer komt tot leven. De mensen worden actiever en de kano's worden klaar gemaakt voor de toeristen. De eerste rimpelingen verschijnen op het water.
Tijd om te gaan. Ik heb mijn foto's en genoten van de rust van dit prachtige meer. De Chinezen mogen komen en het meer luidruchtig in bezit nemen voor hun selfies etc.

Icefields Parkway (Highway 93) CanadaOmdat het een prachtige dag belooft te worden (morgen bewolkt en regen) besluit ik om de Icefields Parkway een tweede kans te geven. Eerder tijdens mijn vakantie reed ik deze weg maar alles was toen gehuld in de rook en de prachtige vergezichten gingen letterlijk in rook op. Omdat Waterton Lakes uit mijn programma is geschrapt door de bosbranden heb ik een extra dag om deze Icefields Parkway beroemd als één van de mooiste autoroutes ter wereld opnieuw te verkennen.

De Icefields Parkway (Highway 93) in CanadaIk draai bij Lake Louise deze prachtige Highway op en mijn mond gaat open van verbazing. Het licht is geweldig, de lucht is ijsblauw en je kunt kilometers ver kijken. Wat een prachtige bergen, gletsjers, rivieren en ijsblauwe meren. Ik kom ogen te kort. Dít is Canada zoals  mensen het voor ogen hebben denk ik. Ik wel in ieder geval. Wat een schoonheid!!!

Na een uurtje draai ik rechts de Davis Thompson Highway (11) op naar Rocky Mountain House. Ik besluit deze onbekendere weg even een tijdje in te rijden om te zien wat mij die brengt.  Weer heel anders maar ook bijzonder fraai en vooral heel rustig. Ik zie vrijwel geen andere auto's. Na een half uurtje draai ik maar om omdat ik ook nog terug moet. Nadat ik net was omgedraaid en de weg terug rijd zie ik iets zwarts langs de weg...... Iets zwarts dat beweegt..... Mijn adem stokt en ik kan het even niet beseffen.... Een zwarte beer !! Ik stop direct op zo'n honderd meter voor hem en stap uit de auto om mijn telelens te pakken die nog in de kofferbak ligt. Ik heb de hele dag landschapfoto's gemaakt en ben hier niet op voorbereid. Gauw de enen lens er af , de andere er op en klaar maken voor mijn foto's.....
Helaas stopt intussen aan de overzijde een andere auto vlak bij de beer die inmiddels was overgestoken en die niet erg gesteld was op deze bezoeker die wel erg dichtbij kwam. Toen de automobilist ook nog langzaam vlak langs de beer reed was dat voor de beer het moment om de bossen in te duiken en voor ik goed en wel klaar was voor mijn foto's was hij verdwenen...... Daar stond ik dan. Netjes op afstand van de beer met mijn knipperlichten aan in de berm. De beer alle ruimte gevend en hopend op mijn fotomoment....
Zal vast een Chinees zijn geweest die een selfie met de beer wilde maken.... Sukkel..... Heb 'm even flink vervloekt....

Nou ja, ik heb hem gezien en was ook blij met de waarneming op zich. Helaas geen foto's dus.........

Hoe dan ook. Mijn dag kon niet eer stuk. Prachtig Emerald Lake, supermooie Icefields Parkway én een zwarte beer gezien. 's Avonds nog even in de hottub gezeten in de tuin van het huisje. Kortom: TOPdag !!!! 

Foto’s

2 Reacties

  1. Linda van der Stam:
    13 september 2017
    Dit is vind ik ook het mooiste gedeelte van BC
  2. Rolf:
    13 september 2017
    Prachtige foto's Martin. De volgende keer ga ik mee en nemen we die chinezen effe te grazen.